Categories
Nyheder Nyheder på dansk

Invitation til protreptisk samtalesalon 6: Hvad med generøsiteten?

Temaet for næste samtalesalon er generøsitet, for vi er nysgerrige på, hvad vi mon kan finde ud af ved samtalen om den. Tid og sted: 6. marts 2017, 16.00 – 18.30, Gjesing Coaching, Prinsesse Charlottesgade 31, kld, 2200 København N

Billederne af den tilsyneladende generøse præsident, der ved indsættelsen selvsikkert og iscenesat giver magten tilbage til folket var et tema på de sociale medier. Han sammenlignedes med en bestemt tyran fra en Batman-film, der brugte samme ord og udtryk. Det er urkomisk og skræmmende på én gang. Tiden vil vise, hvad der sker i USA nu.
Når jeg tænker på frihed og ansvar, så kommer relationen til mine medmennesker altid og forplumrer billedet af den våde drøm om at kun at være mig selv nærmest. Drømmen bliver et mareridt. For, hvem ønsker at være i fuld kontrol over sit liv og dermed alt omkring omgivelserne? Er man så ikke helt alene om det hele, og dermed helt, helt ensom?
Jeg må derfor straks vende tilbage til tankerne om, at min frihed kun kan leve i fællesskab med mine medmennesker, og deraf opstår vist nødvendigheden af noget ”givende”, ikke kun i en større sags tjeneste, eller blot for kollektivets skyld.
Jeg kan simpelthen ikke føle mig fri uden at give.
Temaet for næste samtalesalon er generøsitet, for vi er nysgerrige på, hvad vi mon kan finde ud af ved samtalen om den. Den er så smuk og fin, men det kunne jo for eksempel også tænkes, at der ind imellem skulle sættes grænser for den? Vi ved det ikke.
Tilmelding er obligatorisk- og det er afmelding i øvrigt også, hvis du bliver forhindret. Hvis vi har tomme stole vil vi nemlig gerne kunne give dem til andre interesserede.
Vi glæder os til at se dig!
Dato: 6. marts 2017
Tidspunkt: 16.00 – 18.30
Sted: Gjesing Coaching, Prinsesse Charlottesgade 31, kld, 2200 København N
Tilmelding til: karengjesing@privat.dk (obligatorisk af hensyn til forplejning)
Kærlige hilsner
Karen og Anders

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *